CNC Program o fräs

Idag finns det flera program för modulering, som gör kodarbetet visuellt och efter vad du har ritat. Det finns även och maskiner som är mer Hobbylika och mer användarvänliga.

Programmen som styr cnc maskinen bygger ofta på programspråket G-kod. Det är en standard för de flesta CNC maskiner. I de visuella programmen där du ritar ett föremål eller skriver en text som sedan cnc maskinen fräser på ett material.
Vectric  erbjuder mycket bra program som CUT2D, Cut3D. BravoProdigy gravör kan skapa massor av 3D-modeller av CUT2D programvara. Om du kan använda programvaran så som 3ds Max, Solidworks. Då kan du spara filen som STL-format eller något annat format som stöds, och sedan ladda in den i Cut3D programvara för att överföra den till G-kod. Slutligen behöver du bara ladda G-koden till BravoProdigy s CNC programvara för att gravera den. Procedurerna är verkligen enkelt och lätt.

För att skapa 2D+ bilder har vi BravoProdigy Edit klicka och du kommer till deras sida med görsåhär filmer och länkar till bilder för utskrift. Till att styra maskinen har vi BravoProdigy CNCVi har även ett avancerat program för att skapa olika 2D+ bilder för utskrift. VCarvPro är länken till deras sida med görsåhär filmer


Börja här om du har en färdig bild. Kolla första filmen för att skapa med BravoProdigyEdit

VcarvPro: Börja här för att skapa något eget. Kolla första filmen om hur du gör. Att skapa en skylt