Vecka 3

Fredag igen, har funderat på uppgifter till åk9 under några dagar. (för flera är klara och har inga ideér) Jag vill att uppgiften ska ge frihet att forma och designa sin personliga stil. Att eleven ska ha möjlighet att visa olika tekniker och använda olika redskap och verktyg. Det skall vara en uppgift där eleven har stöd av ritning och planering men kan själv utveckla och visa egna kvalitéer. Arbetslivet och skollivet består av projekt som ska vara färdigt en viss tid. Så tiden är satt till 8 lektioner X 80min.

SALLADSBESTICK resultatet ska vara genomarbetat, där verktyg och redskap används på ett fungerade sätt och du kan motivera dina val, låt din egna stil och design utrycka sig i ritningar, du prövar olika material och hantverkstekniker under projekttiden. Du har ett positivt handlingsalternativ som leder framåt. I din utvärdering bedöms kvalitén på dit omdömet av din arbetsprocess, hur du använder slöjdspecifika begrepp och tolkar dina salladsbestik i förhållande till andra och mot din inspirationskälla.

Som undervisningsstöd finns min Skedfilm och denna länk är ett av flera exempel, kolla runt på nätet till nästa gång vi ses så du är på gång.

https://www.woodworkersinstitute.com/wood-carving/projects/homeware/weekend-project-carved-salad-servers/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *